our mission

Purpose driven coffees

With Daisuke, we know exactly where each bean was grown, who harvested it and how it got to the cup. We also know the farmers. They are our friends.

We pay a fair price for the beans, support the development of farms and children's education, and in return we get high quality products. Our fair trade system serves both the farmer and the customer.

Our corporate partners can learn about the farmers' lives and visit them. We are building a community of people who care about quality and the mission behind the product, the "purpose".

Read more

Daisuke Tanaka

„A specialty kávé olyan, mint egy teletöltött kosár: csupa gyömölcsösség, nagyon édes, kellemes utóíz, és az egész harmónikus.”

Névadón, a japán Daisuke Tanaka a világ legnevesebb nemzetközi kávéversenye, a Cup of Excellence zsűritagja volt. Itt találkozott a farmer Sergio Ortezzel és a két férfi barátságot kötött.

Daisuke hetekig élt Sergio farmján, sokat tanult a kávé termesztéséről, feldolgozásáról, azonban rádöbbent arra is, hogy a kizsákmányolás mindennapos ebben a világban. A legnagyobb problémát az ingadozó kávéár okozta bizonytalanság jelenti.

Daisuke kidolgozta a direkt kereskedelem tervét. Módszerével a termelőknél több pénz marad, de be kell tartaniuk a szabályokat. Tilos a gyerekmunka, a munkások kiemelkedő bérezést kapnak és mindig a legjobb minőségre kell törekedni.

Minden évben Daisuke választhatja ki a biofarmok legjobb babjait, és hozza el azokat a magyaroknak is.

Tovább olvasok

Szelei Szabolcs története

Szelei Szabolcs multivállalatok felsővezetőjeként eltöltött sikeres évtizedek után döntött úgy, hogy a társadalmilag igazságos és minőségi kávé forgalmazásának szenteli napjait.

Szabolcs marketingigazgatóként és magánemberként is bejárta a világot, első igazán jó kávéját pedig 2007-ben El Salvadorban itta. Később az élet összehozta Daisuke Tanakával, a kávékóstolás japán mesterével, megismerte a farmerek sokszor embert próbáló életét, és egy Bali - Hong Kong repülőúton megszületett a fenntartható kávékereskedelmet folytató vállalkozás ötlete.

Tovább olvasok