küldetésünk

Purpose driven kávék

A Daisuke-nál minden babszemről pontosan tudjuk, hogy hol termett, ki szüretelte és milyen utat tett meg a csészéig. A farmereket is jól ismerjük. Ők a barátaink. Tisztességes árat fizetünk a babokért, támogatjuk a farmok fejlődését, a gyerekek taníttatását, cserébe kimagasló minőségű termékeket kapunk. Igazságos kereskedelmen alapuló rendszerünkkel a termelőt és a vásárlót is szolgáljuk. Céges partnereink megismerhetik a farmerek életét, meglátogathatják őket. Olyan közösséget építünk, amelynek a tagjai számára a minőség és a termék mögött húzódó misszió, a “purpose” is fontos.

Tovább olvasok

Daisuke Tanaka

„A specialty kávé olyan, mint egy teletöltött kosár: csupa gyömölcsösség, nagyon édes, kellemes utóíz, és az egész harmónikus.”

Névadón, a japán Daisuke Tanaka a világ legnevesebb nemzetközi kávéversenye, a Cup of Excellence zsűritagja volt. Itt találkozott a farmer Sergio Ortezzel és a két férfi barátságot kötött.

Daisuke hetekig élt Sergio farmján, sokat tanult a kávé termesztéséről, feldolgozásáról, azonban rádöbbent arra is, hogy a kizsákmányolás mindennapos ebben a világban. A legnagyobb problémát az ingadozó kávéár okozta bizonytalanság jelenti.

Daisuke kidolgozta a direkt kereskedelem tervét. Módszerével a termelőknél több pénz marad, de be kell tartaniuk a szabályokat. Tilos a gyerekmunka, a munkások kiemelkedő bérezést kapnak és mindig a legjobb minőségre kell törekedni.

Minden évben Daisuke választhatja ki a biofarmok legjobb babjait, és hozza el azokat a magyaroknak is.

Tovább olvasok

Szelei Szabolcs története

Szelei Szabolcs multivállalatok felsővezetőjeként eltöltött sikeres évtizedek után döntött úgy, hogy a társadalmilag igazságos és minőségi kávé forgalmazásának szenteli napjait.

Szabolcs marketingigazgatóként és magánemberként is bejárta a világot, első igazán jó kávéját pedig 2007-ben El Salvadorban itta. Később az élet összehozta Daisuke Tanakával, a kávékóstolás japán mesterével, megismerte a farmerek sokszor embert próbáló életét, és egy Bali - Hong Kong repülőúton megszületett a fenntartható kávékereskedelmet folytató vállalkozás ötlete.

Tovább olvasok