El Salvador

Fernando Lima

Fernando negyedik generációs kávétermelő. Dédnagyapja volt az első, aki 1865-ben El Salvadorban elkezdett kávét termeszteni, amikor még az ország elnöke volt. Fernando El Salvador legtöbbet díjazott kávétermelője, aki az elmúlt évtizedekben minden évben kiemelkedően szerepelt a Kiválóság Kupáján.

Ültetvényei a Santa Ana régióban találhatók, a legjobb termés a Santa Ana vulkán környékéről származik.

Fernando úgy véli, hogy a kávé a világ legfontosabb itala, amely mindenféle hátterű embereket összehoz. Nincs olyan hely a Földön, ahol ne ismernék a kávét. Számára a kávé egyszerre hagyomány és család. A családok évtizedek óta együtt szüretelnek, megosztva a kávéval kapcsolatos munkát és örömöt. Nemcsak a kávé a szenvedélye, hanem a futás is, akár hetente ötször is. Fernando több kávéfajtát termeszt: bourbon, pacamara, caturra, catuai, geisha.

Tovább a kávéboltba

Ismerd meg

Fernando

Nicaragua

Sergio Ortez

Sergio harmadik generációs kávétermelő. Az ő farmja volt az első, amelyet Nicaragua San Fernando régiójában alapítottak az 1950-es években. Nagyapja 1965-ben szerezte meg, Sergio pedig 2002-ben örökölte apjától. Már korán felismerte, hogy a különleges kávé termesztése az egyetlen fenntartható módja a kávéüzletnek, mivel az ár a minőségtől függ, nem pedig a New York-i kereskedőktől.A kávé iránti szenvedélye minden képzeletet felülmúl: amikor Daisuke 2005-ben először meglátogatta őt, három hónapig dolgoztak együtt a farmon, hogy elindítsanak egy hosszú távú projektet a világ legjobb kávéinak termesztésére. Nem meglepő módon, miután évekig együtt dolgoztak, minden napot a farmon töltöttek, és megismerték egymás családját, barátok lettek, és hosszú távú kapcsolat alakult ki közöttük. Sergio három gyermeke közül a lánya már a farmon segít, míg a fiai még csak játszanak, de nagyon szeretnék megtanulni apjuktól a kávétermesztés fortélyait. Két legjobb kávéja a Pacamara és a Java.

Tovább a kávéboltba

Ismerd meg

Sergio

Nicaragua

Samuel Zavala

Samuel mezőgazdasági mérnök, aki születése óta a kávé körül forog. 2017-ben, mindössze 24 éves korában elhunyt az édesapja, és neki kellett átvennie az egész farmot, a kávéüzletet és a szezononként közel 100 munkásért viselt felelősséget. Számára ezek az emberek nem csak munkások, hanem a családja. Mint minden munkása, ő is a farmon él, megosztja otthonát, életét és tudását a körülötte élő családokkal. 40 évvel ezelőtt nagyapja alapította a farmot, Samuel érdeklődése a különleges kávé iránt pedig 16 éves korában kezdődött, amikor életében először kóstolt különleges kávét. Ettől kezdve már nem volt visszaút: életét a lehető legjobb minőségű kávé termesztésének szentelte, aminek eredményeként az általa termesztett Maracaturra fajta a 2018-as Cup of Excellence versenyen a negyedik helyet szerezte meg, és ő a legfiatalabb kávétermelő, aki ilyen magas szintet ért el a kávé világában. Bár az ő és Daisuke kedvence a Maracaturra, más fajtákat is termeszt, például Caturrát.

Tovább a kávéboltba

Ismerd meg

Samuel

Nicaragua

Luis Balladarez

Luis negyedik generációs kávétermelő, és egyben lelkipásztor is a Nicaragua Jalapa régiójában lévő kis közösségében. Bár családja évtizedek óta foglalkozik kávétermesztéssel, 15 évvel ezelőtt apjával közös vállalkozást indítottak, a La Bendición („Az áldás”) farmot, amely különleges kávékra specializálódott, és ma már a világ legjobb kávéi közé tartozik. 2018-ban két Red Pacamara fajtájukkal első és ötödik helyezést értek el a Cup of Excellence versenyen. 2018-ban a kávé számukra minden - a földeken nőttek fel, a kávé ízét már gyerekként megismerték, amikor a tortillát hagyományos módon fogyasztották: kávéba mártva. 2018-ban Luis első vásárlója Daisuke volt, egy időben kezdték meg vállalkozásukat, és azóta is együtt dolgoznak. Luis sikerének nagy részét Daisuke segítségének és tudásának köszönheti, és úgy véli, nélküle nem tartana ott, ahol ma tart.

Tovább a kávéboltba

Ismerd meg

Luis

Nicaragua

Eudoro Guillen

Eudoro és Norma férj és feleség, akik 11 éve dolgoznak együtt saját kávéfarmjukon. Norma rendszermérnök, Eudoro pedig az apja által néhány évtizeddel ezelőtt létrehozott kávéültetvényeken nőtt fel. Eudoro eredetileg a vállalati menedzsmentben kezdett dolgozni, de amikor az apja munkát ajánlott neki, visszatért a farmra élni és dolgozni. Abban az időben a kávé nagyon virágzó üzletág volt, és a kereskedelmi kávé ára viszonylag magas volt, de az előző 5 évben a kávé ára jelentősen csökkent, ami veszélyeztette a megélhetésüket. 2008-ban apja meghalt, így 27 évesen rá maradt, hogy átvegye és vezesse a San José farmot. Ennek következtében Normának és Eudorónak egyedül kellett szembenéznie a válsággal. Ekkor kezdtek el különleges kávét termeszteni, és azóta is a legmagasabb minőségnek szentelik az életüket. Számos fajtával kísérleteznek, amelyek közül a legfontosabbak az Arabicos Caturra, a Red Caturra és a Yellow Caturra.

Tovább a kávéboltba

Ismerd meg

Eudoro