El Salvador

Fernando Lima

Fernando negyedik generációs kávéfarmer. Dédapja elsőként kezdett kávét termeszteni El Salvadorban 1865-ben, miközben az ország elnöke volt. Fernando El Salvador legtöbb díjat nyert kávéfarmere, az elmúlt néhány évtizedben minden évben kiválóan teljesített a Cup of Excellence versenyen.

Ültetvényei a Santa Ana régióban találhatóak, a legjobb termények magáról a Santa Ana vulkán területéről származnak.

Fernando úgy véli, hogy a kávé a legfontosabb ital a világon, amely mindenhol összehozza a különböző háttérrel rendelkező embereket. Nincs egyetlen olyan hely sem a Földön, ahol ne ismernék a kávét. Számára ez hagyomány és család is egyben. Évtizedeken keresztül a családok együtt végezték a betakarítást, megosztva a munkát és a kávé örömét. Nemcsak a kávé a szenvedélye, hanem a futás is, hetente akár ötször is fut. Fernando jó néhány kávéfajtát termeszt: Bourbon, Pacamara, Caturra, Catuai, Geisha.

A kávébolthoz

Bemutatkozik

Fernando

Nicaragua

Sergio Ortez

Sergio harmadik generációs kávéfarmer. Gazdasága az első volt, amelyet Nicaragua San Fernando területén hoztak létre még az 1950-es években. Nagyapja szerezte meg 1965-ben, Sergio pedig apjától kapta 2002-ben. Már korán rájött, hogy a specialty kávék termesztése a kávé üzletág egyetlen fenntartható módja, mivel az ár a minőségen múlik, nem pedig a kereskedőkön New Yorkban.

A kávé iránti szenvedélye minden képzeletet felülmúl: amikor Daisuke először járt nála 2005-ben, három hónapig dolgoztak együtt a gazdaságban, hogy elindítsák azt a hosszútávú projektet, amely során a világ egyik legjobb kávéját termesztik. Nem meglepő, hogy a sokévi közös munka, a gazdaságban együtt töltött mindennapok során és egymás családjának megismerése után barátok lettek, és a családok között is hosszan tartó kapcsolatok alakultak ki.

Sergio három gyermeke közül a lánya már a gazdaságban segíti, míg fiai még ott játszadoznak, de már ők is nagyon szeretnék megtanulni apjuktól a kávétermesztés fortélyait. Két legjobb kávéfajtája a Pacamara és a Jaba.

A kávébolthoz

Bemutatkozik

Sergio

Nicaragua

Samuel Zavala

Samuel agrármérnök, születése óta a kávé körül forog az élete. 2017-ben, amikor még csak 24 éves volt, apja elhunyt és át kellett vennie az egész gazdaságot, a kávéüzletet és minden szezonban majdnem 100 munkás iránti felelősséget. Számára ezek az emberek nem csak dolgozók, hanem egyenesen a családja. Mint minden munkása, ő is a gazdaságban él, megosztva lakását, életét és tudását az őt körülvevő családokkal.

Gazdaságát nagyapja alapította 40 évvel ezelőtt, míg a specialty kávé iránti érdeklődése 16 éves korában kezdődött, amikor életében először kóstolt specialty kávét. Attól kezdve nem volt visszaút: életét a lehető legjobb minőségű kávé termesztésének szentelte, amely eredményeként 2018-ban a Maracaturra fajtával megszerezte a negyedik helyet a Cup of Excellence versenyen.

Ő a legfiatalabb kávéfarmer, aki ilyen magas szintet ért el a világ kávéinak területén. Habár neki és Daisukénak is a Maracaturra a kedvence, más fajtákat is termeszt, mint például a Caturra.

A kávébolthoz

Bemutatkozik

Samuel

Nicaragua

Luis Balladarez

Luis negyedik generációs kávéfarmer, ezen túl pedig kis közössége lelkésze is Nicaragua Jalapa régiójában. Bár családja évtizedeken át termesztett kávét, 15 évvel ezelőtt apjával közös vállalkozásba kezdtek, megalapították a La Bendición (“Áldás”) Gazdaságot, amely specialty kávékkal foglalkozik és mára már az egyik legjobb kávét termeszti a világon. 2018-ban két Red Pacamara fajtával első és ötödik helyet nyert el a Cup of Excellence versenyen.

Számukra a kávé jelent mindent – a földeken nőttek fel, már kiskorukban megtanultak kávét kóstolni, amikor hagyományos módon fogyasztották a tortillát: kávéba mártva.

Luis első vevője Daisuke volt, egy időben indították el vállalkozásaikat és azóta is együttműködnek. Luis sikerei jelentős részét Daisuke segítségének és tudásának tulajdonítja, úgy véli, nélküle most nem tartana itt.

A kávébolthoz

Bemutatkozik

Luis

Nicaragua

Eudoro Guillen

Eudoro és Norma férj és feleség, akik 11 éve dolgoznak együtt saját kávéföldjükön. Norma rendszermérnök, Eudoro pedig azokon a kávéültetvényeken nőtt fel, amelyeket apja alapított néhány évtizeddel ezelőtt.

Eudoro eredetileg elkezdett dolgozni vállalatirányítási területen, azonban amikor apja állást kínált neki visszatért, hogy a gazdaságban éljen és dolgozzon. Abban az időben a kávé igen virágzó üzlet volt és a kereskedelmi kávé ára viszonylag magas volt, de a megelőző 5 évben a kávé ára jelentősen csökkent, ezzel veszélyeztetve megélhetésüket.

Apja 2008-ban elhunyt, így mindössze 27 évesen kellett átvennie és irányítania a San José farmot. Ennek eredményeként Normának és Eudorónak egyedül kellett szembenéznie a válsággal. Ekkor kezdtek el specialty kávét termeszteni, és azóta is a legjobb minőségnek szentelik az életüket. Számos fajtával kísérleteznek, ezek közül a legfontosabbak az Arabicos Caturra, a Red Caturra és a Yellow Caturra.

A kávébolthoz

Bemutatkozik

Eudoro

Daisuke Coffee - Termékek